Oknoplast opinie o oknach i firmie

ocena gwiazdki 3.98 / 5.00
Oceń firmę Dodaj opinię Gdzie kupić?
Oknoplast logo

Ochmanów 117, 32-003 Podłęże
Polska małopolskie

Oceń firmę

Twoja ocena jest w pełni anonimowa. Twoje dane osobowe są wymagane jedynie w celu uwiarygodnienia oceny.
Gość 10.04.2021 0 0 0 0

Nie polecam, po 10 latach wszystkie uszczelki do wymiany. Okna zostały wyprodukowane z wadą. Po 5 latach zakładałam nawiewniki do okien, niestety nikt nie wspomniał że okna mają wadliwe uszczelki i należy je wymienić.

Gość 06.04.2021 0 1 0 1

Okna winergetic mamy od listopada. Trzy szyby z ciepłą ramką. Polecam zgrzew na nitkę wygląda bardzo dobrze. Okna są z najwyższej półki, więc jeśli ktoś szuka najtańszej oferty to radzę szukać gdzie indziej. Warte ceny, jakość bdb

Gość 27.03.2021 0 1 0 1

Wiosną remontowałem mieszkanie z bratem. Przestronne 3-pokojowe, ale mało światła. Do wymiany stare okna, zacinały sie przy otwieraniu i nieźle od nich wiało. Po szybkim researchu i kontakcie z kilkoma sprzedawcami wybraliśmy z bratem okna Oknoplast. Cena przyzwoita, opinie tez mieli dobre. Myślałem, że szybciej je przywiozą, a czekałem prawie 2 miesiące… Na szczęście szybko je zamontowali, a remont poszedł juz bez obsuwy. Okna napewno są szczelne, nic nie wieje jak przy tych starych. Wydaje mi się, że od razu jaśniej zrobiło sie w mieszkaniu. Moim zdaniem Oknoplast to dobry producent i mogę go polecić. :)))

Użytkownik 10.04.2021 0 0 0 0

Odpowiedź do opinii: Wiosną remontowałem mieszkanie z bratem. Przestronne 3-pokojowe, ale mało światła. Do wymiany stare okna, zacinały sie przy otwieraniu i nieźle od nich wiało. Po szybkim researchu i kontakcie z kilkoma sprzedawcami wybraliśmy z bratem okna Oknoplast. Cena przyzwoita, opinie tez mieli dobre. Myślałem, że szybciej...

Nie polecam. Po 10 latach wszystkie uszczelki do wymiany. Okna oknoplastu zostały wyprodukowane z wadą fabryczna

Gość 17.03.2021 0 1 0 1

Nowe okna prismatic w shoowroomie Oknoplastu w Ochmanowie mnie urzekły. Po przemyśleniu poszłam po wycenę do partnera w moim mieście - konkretnie w Katowicach. Cenowo może nie jest to najniższa półka, ale jednak jak już budować dom i montować okna to tak żeby służyły długo. Nie zawiodłam się w każdym razie. Jak ktoś myśli nad niewidocznymi zawiasami to mega polecam podnosi to estetykę stolarki. Warto troszkę dopłacić.

Gość 10.03.2021 0 1 0 1

Okna 3-szybowe model winergetic premium montowane u nas w domu parterowym jesienią zeszłego roku. Nie mam zarzutów. Dobry stosunek ceny do jakości. Jestem tez zadowolona z obsługi w salonie sprzedażowym u nas w Katowicach.

Gość 02.03.2021 0 2 0 2

Mamy okna 3 szybowe z termoramką od 10 lat. Wydaliśmy na nie około 50 tys zł . Aktualnie okazuje się iż w oknach przy szybach parcieją uszczelki. Wczytując się na forach okazuje się iż jakiś czas temu była akcja serwisowa wymiany tych uszczelek. Niestety z nami nikt się nie kontaktował ( chociaż nie przenieśliśmy domu w inne miejsce :) ) . Odezwaliśmy się do firmy oknoplast gdyż uważam że wydając tyle pieniędzy na okna powinni poczuć się do odpowiedzialności i naprawić wadliwe uszczelki. Niestety dostałam odpowiedz od firmy oknoplast że oni akcji wymiany niby nie mieli :). A skoro jest już po gwarancji okien mogą wyjść na przeciw i zorganizować wymianę tych uszczelek ponieważ nie rekomendują aby wymieniać je samemu. Koszt tego to prawie 5 tyś zł. jestem bardzo zawiedziona. Czytając informację na ich stronach że kupując ich okna jest się pewnym że nie trzeba będzie przejmować się naprawami wymianami bo kupuje się świetną jakość aż ręce opadają. Po rozmowach z sąsiadami którzy tak samo posiadają ich okna od około 10 lat okazuje się że mają dokładnie ten sam problem. Teraz żałuję decyzji zakupu tych okien. Mogliśmy kupić okna za 15 tys i przynajmniej po 10 latach zmienić na nowe i nie przejmować się tym tak

Gość 01.03.2021 0 1 0 1

Kompletna porażka. 50tys zł. za okna. 16szt Prismatic + HST Premium - kolor Jet Black. Zamontowane 22.12.2020, 3 uszkodzone ramy - 2 roztargane okleiny, jedno przetarcie na okleinie, jedno skrzydło, dwa zbite pakiety szybowe. obite HST. Reklamacja zgłoszona w tym samym dniu - punkt partnerski złożył ją u producenta 29.12.2020 - zaraz po świętach. Serwisant pofatygował się na oględziny 09.02.2021 - 41 dni od zgłoszenia reklamacji. Dziś jest 1 Marca 2021 minęło 61 dni od zgłoszenia reklamacji a ja nadal nie mam okien. Nadal nie mam absolutnie żadnej informacji odnośnie podjętych działań. Kontakt telefoniczny z serwisem mocno utrudniony. Jeden serwisant uważa, że tego koloru nie da się retuszować, drugi mówi, że retusze robią dopiero kwiecień - maj, kiedy zrobi się ciepło... Jakie retusze? 3 okna leżą nie zamontowane do wymiany uszkodzonych oklein na ramach - tak zostało ustalone z partnerem sprzedającym okna. Handlowiec zrzuca winę za całą sytuację na producenta i zachowuje się, jakby nie miał o niczym pojęcia. Pomijam fakt, że cała sytuacja go nie interesuje, bo on już sprzedał. Zero jakiejkolwiek chęci pomocy i zaangażowania. Na każdy telefon ta sama odpowiedź. Gdybym wcześniej wiedział, jak bardzo problematyczny jest Oknoplast i cała ta ich sieć handlowa, jak opieszały w działaniu jest serwis, to nigdy bym tego nie kupił, pomimo, że nieuszkodzone okna wyglądają naprawdę solidnie i elegancko.

Gość 28.02.2021 0 1 0 1

20 tysięcy złotych wydane na okna i dowiedzialem sie ze szyby z oknoplastu samoistnie pękają i to normalne po nie całych 2 latach pękła wewnętrzna szyba w sezonie grzewczym ogrzewanie podłogowe reklamacja nie uwzględnia nie polecam Problem nie jest wyjątkiem wystarczy dobrze poszukać w internecie opinii Zgodnie z warunkami udzielonej gwarancji przez P.P OKNOPLAST _Kraków , pęknięcia szyb powstałe podczas użytkowania okien nie podlegają gwarancji i bezpłatnej wymianie na nowe( pkt. VII ppkt.2) Pakiety szybowe poddane są naturalnym naprężeniom spowodowanym np. różnicą temperatury wewnątrz i na zewnątrz pomieszczenia, nierównomiernym nasłonecznieniem, działaniem strumienia ciepła od urządzeń zlokalizowanych w pobliżu szyby itp., co nie rzadko prowadzi do pęknięcia jednej tafli szyby. Tego typu sytuacje nie wynikają z wady wyrobu, lecz są konsekwencją właściwości szkła oraz czynników zewnętrznych oddziałujących na okno, za które producent nie ponosi odpowiedzialności.

Gość 22.02.2021 4 1 4 1

Ciepłe, szczelne okna na lata. Takie są moje okna winergetic premium. Nie mogę się do niczego przyczepić, obsługa u sprzedawcy klasa, montaż sprawnie, na okna co prawda trochę poczekaliśmy, ale byliśmy o tym powiadomieni więc ok.

Gość 15.02.2021 2 1 2 1

Okna prismatic montowane u nas w wakacje. Świetna jakość, szczelne i ciepłe. Do tego ich nowoczesny wygląd (odcień sheffield oak). Nie się do czego przyczepić. Zamawiane w jednym z salonów w Warszawie.

Gość 09.02.2021 1 8 1 8

Z Oknoplastem mam bardzo rodzinne doświadczenia. Moi rodzice mają od lat u siebie okna model Koncept, z których są zadowoleni, a ja i siostra jak się budowałyśmy też zdecydowałyśmy się na okna tego producenta, tylko już nowsze modele. U niej Prolux - mieszkanie w kamienicy, a u mnie Pixele + HST na taras. Gdybym miała komuś poradzić to na prawdę bym poleciła. Trafiliśmy również na super obsługę w salonie Kubus w Katowicach. Nie mam żadnych zastrzeżeń.

Użytkownik 08.02.2021 6 4 6 4

Odradzam. Okna mam od roku, wymieniane w 60 letnim bloku. Po pierwsze jeden parapet z dużą niedoróbką produkcyjną-powiedziano mi, że do naprawy trzeba wyrwać parapet albo będzie cały pokój w błocie po szlifowaniu. Ramy podrapane w kilku miejscach, po reklamacji wypolerowano. Uszczelki uszkodzone- wymieniono. Ale od początku wieje. Po 3 reklamacjach, 3 regulacjach i zrywaniu zewnętrznych parapetów, żeby uzupełnić piankę przyznano, że brakuje uszczelki i jakichś okuć. Niby uzupełniono czego brakowało, nie wieje od skrzydła, za to nadal wieje spomiędzy ramy i parapetu, a nawet spod parapetu! Do tego stopnia, że przy -8st. na dworze, parapet ma -2st i jest na nim lód! Pewnie to akurat wina montażu, ale montaż kupiony razem z oknami, więc winię za to dealera Oknoplast.

Gość 22.01.2021 4 15 4 15

Od roku mam okna winergetic premium z 3 szybami i ramką warmatec. Nie mogę się do niczego przyczepić, okna są świetnej jakości. Kontakt z partnerskim salonem w moim mieście również bez zarzutu.

Gość 05.01.2021 9 9 9 9

Infolinia nie odbiera telefonu, próba zgłoszenia reklamacji do serwisu kończy się po raz 3 fiaskiem. Problem dotyczy modelu Pixel, które pomimo dwukrotnej regulacji nadal się rozszczelniają. Wygląda na to, że bez pomocy rzecznika konsumenta sprawa się nie skończy.

Gość 25.12.2020 16 10 16 10

Kolejna firma bezczelnie oszukująca swoich klientów. Na swojej stronie mają podaną skalę dopuszczalnych uszkodzeń powierzchni każdego elementu. Wygląda to świetnie i bardzo profesjonalnie. Niestety nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Przykładowo - według ich normy może być jedna drobna rysa o długości kilku milimetrów na metr długości danego elementu. Ha ha ha, tylko że kiedy w 1m jest ich 40 to według Oknoplastu też jest prima sort !!!! Macie pojęcie ? Niemal na całej długości jednego boku ramy okna HST jest ponad 50 rys w poprzek słoi i nie ma sprawy!!!! Połowę zeszlifowali i wypolerowali (a profil jest satynowy) i załatwione. Kpina. Zasłaniają się normą, że skoro czegoś nie widać z 2m to tego nie ma. Tylko że pracownicy kontroli jakości i serwisu nie mają badań okulistycznych.... To samo z klamkami. Poobijane, porysowane, fabryczne wady powierzchni, już ponad pół roku wymieniają. Zdecydowanie odradzam. Żałuję że dałem się nabrać na ich promocje . Trzeba było dołożyć te kilka tysięcy i kupić okna do nowego domu w lepszej firmie, lub kupić o kilka tysięcy tańsze w firmie która nie udaje pierwszej ligi.

Dodaj swoją opinię

Chcesz dodać opinię o oknach i drzwiach balkonowych firmy Oknoplast lub opinię o firmie Oknoplast? Możesz to zrobić na dwa sposoby:

i dodaj dwoją opinię! Możesz również dodać swoją opinię bez logowania, wypełniając poniższy formularz: