Vetrex opinie o oknach i firmie

ocena gwiazdki 4.41 / 5.00
Oceń firmę Dodaj opinię Gdzie kupić?
Vetrex logo

ul. Skarszewska 13, 83-110 Rokitki
Polska pomorskie

Oceń firmę

Twoja ocena jest w pełni anonimowa. Twoje dane osobowe są wymagane jedynie w celu uwiarygodnienia oceny.
Gość 19.08.2021 0 0 0 0

Okna godne polecenia, a dlaczego? Okna miałam montowane w 2013 r., dość duży pakiet i w miarę z wysokiej półki. Przez ten czas okna sprawdziły się w stuprocentach, są szczelne i wizualnie bardzo ładne. Pomimo ciemnego koloru futryn, przez cały czas użytkowania kolor pozostał bez zmian i nadal super wygląda. Ponadto duży plus za obsługę pogwarancyjną - pękła mi szyba w jednym z dużych pakietów szybowych, oczywiście już po gwarancji. I tutaj Vetrex stanął na wysokości zadania - szyba wymieniona ekspresowo, fachowe; solidne i profesjonalne podejście do klienta. Ponadto dodatkowo sprawdzono i wyregulowano wszystkie okna na koszt firmy. Gdybym miała dokonać ponownie zakupów, na pewno zdecydowałabym się na identyczny pakiet z firmy Vetrex.

Gość 07.07.2021 0 0 0 0

Witam, Okna ogólnie dobrej jakości po za małymi wyjątkami. Na jednym oknie uszkodzona uszczelka od strony zewnętrznej przy szybie (sprawnie wymieniona w ramach gwarancji) oraz na innym oknie balkonowym porysowany pakiet szybowy od strony wewnętrznej. Serwisant podczas wymiany uszczelki miał wymienić pakiet szybowy co oczywiście zrobił z tym że szyba, która przyszła ma widoczną (z 4 metrów) wadę na szkle w postaci łezki. Czekamy na kolejny krok mam nadzieje, że tym razem szyba która przyjdzie będzie bez wad. Sam serwis, gwarancja bez zarzutów natomiast kontrola jakości produktów chyba kuleje. Każde jedno okno przy otwarciu wykazuje luzy w górnej części ramy. Jak to określił serwisant luz na okuciu musi być i nie da się z tym nic zrobić i jest w normie. Na pytanie jaki jest dopuszczalny luz i w jaki sposób dokonał pomiarów czy mieści się w normie nie odpowiedział. Efektem jest to że podczas otwierania okna mamy efekt jakbyśmy otwierali okno równocześnie z uchyłem. Regulacji po montażu dokonali Panowie, którzy montowali okna niestety nie wiele to zmieniło.

Gość 05.05.2021 2 0 2 0

Vetrex -Pruszcz Trafilśmy do vetrexu z polecenia,wcześnej brat i siostra wymieniali tam okna i byli bardzo zadowoleni.Począwszy od Pań w biurze po montaż z Panem Marcinem wszystko odbyło się bez zastrzeżeń zgodnie z umową i o czasie.Panie w biurze bardzo kompetentne i życzliwe,a Pan Marcin to bardzo dobry fachowiec.Porządny produkt,ceny przyzwoite i solidny montaż.Jesteśmy bardzo zadowoleni.Polecamy !!!

Gość 07.04.2021 6 6 6 6

Porządny produkt i serwis gwarancyjny. Mamy od 3 lat v82 prosafe i spisują się bardzo dobrze. Po montażu jedno okno wymagało regulacji - serwis przyjechał, wyregulował i to tyle jeśli chodzi o komplikacje :) Montaż na duży plus - staranie wykonany, choć zajął trochę czasu.

Gość 03.04.2021 2 2 2 2

bo długich bataliach z deweloperem, wymienialiśmy nowe/stare (3 letnie) okna plastikowe bo dramat był... wybór po tych przebojach nie był łatwy. Padło na vetrexową vekę. Dużo zabawy z montażem było bo w budynku już mieszkaliśmy ale udało się wszystko wyprostować po deweloperze partaczu. Pierwsza zima i jest o niebo lepiej niż było przy starych/nowych oknach. Nie wieje, nie ciągnie chłodem po kostkach przy balkonie. Mniej zaparowane. Uważajcie na jakość okien w nowym budownictwie. Ps. z deweloperem ciągle walczymy.

Gość 27.03.2021 2 11 2 11

Okna rozszczelniły się po ok 5 miesiącach. Serwis powiedział, że tak już musi być. Zapewne ten komentarz nie zostanie dodany. Osobiście wybrałbym inną firmę.

Gość 01.03.2021 10 1 10 1

Okna bez zastrzeżeń. Z szybami również ok. Brak zarysowań, ramki między szybami równe. Na duży plus montaż - długi ale solidnie!

Gość 30.01.2021 2 11 2 11

Pod koniec wakacji zeszłego roku montowano nam okna V82 prosafe x 5 sztuk + 1 drzwi tarasowe. W 3 oknach zauważyłam zarysowane szyby, dwie niewielkie rysy około 2cm w 2 oknach i jedna w bardzo widocznym miejscu na oknie, spora rysa długości 5cm (niestety na środku). Ekipa montażowa wyjechała od nas tak szybko, że nie zdąrzyliśmy im powiedzieć o tym, co zauważyliśmy. Salon nie uwzględnił naszej reklamacji niestety mimo, że jeszcze tego samego dnia im to zgłosiliśmy. Z okien jesteśmy zadowoleni, ale fakt, ze zostaliśmy z zarysowanymi szybami pozostawia pewien niesmak.

Gość 25.01.2021 1 7 1 7

Pierwsze okna firmy vetrex zakupiliśmy z mężem do domu. Byliśmy zachwyceni potem zakup do mieszkania oraz dla mamy. Okna bardzo wyciszania pomieszczenia jest dużo ciepłej Okna 90+.Bardzo polecam. Zdarzyło się że zgłaszałam małe usterki , które zaraz były usuwanie . Nie było problemu. Pragnę podziękować serwisant owi Pan Aleksander L.jest to fachowiec przez duże F. Człowiek źyczliwy serdeczny chętnie wytłumaczy i podpowie co zrobić żeby zakupione okna i te małe i patio dobrze i długo służyły. Super gość. Główna firma Gdańsk również. Polecamy

Gość 02.01.2021 3 5 3 5

Zależało nam głównie na prawidłowym i rzetelnym montażu. Głównie z tego względu zdecydowaliśmy się na vetrex. Przy okazji okazało się, że jest fachowa obsługa. Jesteśmy bardzo zadowoleni, każdemu polecamy!

Gość 08.12.2020 4 3 4 3

Wiosną remontowałem mieszkanie z bratem. Przestronne 3-pokojowe, ale mało światła. Do wymiany stare okna, zacinały sie przy otwieraniu i nieźle od nich wiało. Po szybkim researchu i kontakcie z kilkoma sprzedawcami wybraliśmy z bratem okna Vetrex. Cena przyzwoita, opinie tez mieli dobre. Myślałem, że szybciej je przywiozą, a czekalem prawie 2 miesiące… Na szczęście szybko je zamontowali, a remont poszedł juz bez obsuwy. Okna napewno są szczelne, nic nie wieje jak przy tych starych. Wydaje mi się, że od razu jaśniej zrobiło sie w mieszkaniu. Moim zdaniem Vetrex to dobry producent i mogę go polecić. :)))

Gość 23.11.2020 17 10 17 10

Może to nie miejsce na taką opinie, bo okien jeszcze nie mam ale chce napisać dlaczego będę miał V82 z Vetrexu zamiast Winergetica z Oknoplastu. Okna wydają się być dość podobne, ale wybrałem Vetrex ze względu na sposób obsługi w punkcie sprzedaży. Pracuję zagranicą do kraju i na budowę zaglądam, a terez to jeszcze się pokomplikowało więc dobra współpraca ze sprzedawcą to wielki plus. W salonach Oknoplastu było dużo dymu bez ognia. W salonie Vetrexu był ogień. Rzeczowo, montażowo, technicznie. Dziękuję Pani Paulino.

Dodaj swoją opinię

Chcesz dodać opinię o oknach i drzwiach balkonowych firmy Vetrex lub opinię o firmie Vetrex? Możesz to zrobić na dwa sposoby:

i dodaj dwoją opinię! Możesz również dodać swoją opinię bez logowania, wypełniając poniższy formularz: