Oknoplast opinie i oceny

Ocena firmy: ocena gwiazdki 4.00 / 5.00
Oceń firmę Dodaj opinię Gdzie kupić?

Zamierzasz kupić okna firmy Oknoplast? Sprawdź opinie o firmie i jej produktach - oknach i drzwiach balkonowych. Użytkujesz produkty Oknoplast? Podziel się opinią na ich temat! Oceń firmę i jej produkty. Twoja opinia i ocena może być pomocna dla inwestorów, którzy rozważają wybór okien i drzwi tej firmy.

brak zdjęcia

Ochmanów 117, 32-003 Podłęże
Polska małopolskie

Oceń firmę

Twoja ocena jest w pełni anonimowa. Twoje dane osobowe są wymagane jedynie w celu uwiarygodnienia oceny.
Gość 11.05.2022 0 0 0 0

Zakupiłem okna firmy Oknoplast jakieś 8 lat temu, oczywiście do dziś je użytkuje. Zamówienie złożyłem w Koninie u partnera, który już nie istnieje. Przed wpłaceniem zaliczki otrzymałem informację, że jeśli ureguluję całą kwotę to otrzymam dodatkowy rabat (było to chyba 2%). Przed dokonaniem zapłaty zadzwoniłem do firmy Oknoplast (producenta) czy partner jest godny zaufania, miła Pani odpowiedziała oczywiście. Po opłaceniu zamówienia i oczekiwaniu umówionych 6 tygodni zaczęły się problemy, co tydzień dealer mówił mi że są opóźnienia w produkcji. Po kilku tygodniach zadzwoniłem do producenta, okazało się że zamówienie jest, ale nigdy nie zostało zatwierdzone, godny zaufania dealer z Konina okazał się bankrutem i zamkną biznes. Firma Oknoplast zaproponowała mi wskazanie kolejnego zaufanego dealera, kolejną pełną wpłatę za okna i przyśpieszony termin realizacji. W efekcie za te same okna zapłaciłem dwa razy. Sprawa skoczyła się w sądzie a komornik od kilku lat próbuje ściągnąć pieniądze z dealera. Firmy Oknoplast nikomu nie polecę. Gdyby nie mój telefon do producenta, którym chciałem potwierdzić wiarygodność nigdy nie wpłaciłbym 100% kwoty, stracił bym wyłącznie zaliczkę. Z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że przyśpieszenie zamówienia to chyba bardzo słaba rekompensata za stratę takich pieniędzy. Jeśli chodzi o jakość samych okien (Winergetic Premium): wszystkie okna poza oknem przesuwnym HST użytkuje się dobrze, są szczelne. Okno HST to jakaś porażka, kosztuje ono dziś około 25 000 zł. i na zimę muszę je uszczelniać watą, dodam że jest tak od nowości. Podczas całej budowy domu się miałem innych tak złych doświadczeń ja te z oknami firmy OKNOPLAST.

Gość 22.04.2022 0 0 0 0

Mamy okna winergetic premium i rolety zewnętrzne polecony model w salonie - Terra. Jestem zadowolona z wyboru. Pozdrawiam. Barbara W.

Gość 19.04.2022 0 1 0 1

Poszukiwałem okien do nowo budowanego domu. Miałem kilka ofert sporo tańszych od Państwa produktów, ale z założenia zawsze staram się wybrać polskie produktu. Tak było i w przypadku Oknoplastu. Wybraliśmy model Pixel. Ponieważ mamy małe dzieci, bardzo nam zależało aby drzwi tarasowe chodziły lekko, dlatego też zdecydowaliśmy się na drzwi tarasowe HST, które były około 8 000 - 10 000 zł droższe od PSK. Niestety z uwagi na Państwa przedstawiciela (Oknoinvest) oraz wykonawców jestem bardzo zawiedziony. Po pierwsze - pomiar był źle dokonany - HST otrzymaliśmy 30 cm za krótkie, a okna narożne o 20 cm za krótkie i musieliśmy domurować ściany. Wiedzieliśmy, że jeśli się nie zgodzimy to przedstawiciel zostanie z tymi oknami - dlatego zgodziliśmy się na murowanie i pozostawienie tych okien. Po drugie - po montażu drzwi HST okazało się że chodzą one ciężej niż system PSK u sąsiada (wymiar drzwi podobny). Przedstawiciel stwierdził, że okna Oknoplastu są ciężkie i tak to musi chodzić. Jesienią okazało się że HST jest nieszczelne, wiatr wpadał do środka. Przedstawiciel stwierdził że to wina produkcji okna. Wezwany został serwis bezpośrednio z Oknoplastu i okazało się że montażyści zostawili dwucentymetrowy prześwit a rama została naciągnięta i nie jest prosta tylko ma formę banana . HST zostało uszczelnione przez serwisanta Oknoplastu. Serwisant również potwierdził, że te drzwi ciężko chodzą (nie tak jak to powinno być w HST). Rozwiązaniem miałbyć demontaż okna, naciągnięcie ramy i ponowny montaż. Niestety nikt się tego nie chce podjąć. Podsumowując dopłaciłem dużo pieniędzy do okna HST a chodzi gorzej jak PSK. Wiem, że to nie Państwa wina, ale czy Państwo weryfikują wykonawców i swoich przedstawicieli? Na okna wydałem ponad 50 000 zł. Nikt mi tego nie zwróci ani nikt tego nie naprawi.

Gość 07.04.2022 0 0 0 0

Wszystko w terminie dojechał na budowę - okna, rolety zewnętrzne i brama. Polecam.

Gość 18.03.2022 0 0 0 0

Okna z roletami zewnętrznymi i brama garażowa zamawiane w Oknoplast jakość wysoka, nie znalazłam lepszej jakości gdzie indziej. Polecam!

Gość 25.02.2022 0 0 0 0

Okna PVC i drzwi tarasowe zamawiane jesienią, dzisiaj już po montażu. Ocena 10/10 nie mam się do czego przyczepić. Profile solidnie wykonane, kolor taki jak w katalogu. Polecam.

Gość 07.02.2022 3 0 3 0

Byłam u 3 producentów łącznie po wyceny i koniec końców zdecydowałam się na bardzo polecany przez znajomych model Pixel. Okna w wersji 3 szybowej, ciepła ramka i odcień antracyt quartz. Montaż miał miejsce 3 dni temu. Różnica niesamowita, okna są szczelne i mają profil wygląda nowocześnie tak minimalistycznie. Modernizacja starego domu w toku, ale okna na duży plus.

Gość 24.01.2022 0 0 0 0

Zamówiłem okna prismatic w jednym z salonów w Krakowie, jestem zadowolony z obsługi, czasu oczekiwania (w terminie) oraz montażu. Okna w 100% odpowiadają temu, co zapewnia producent.

Gość 24.01.2022 0 0 0 0

Okna i drzwi tarasowe - 3 szybowe profesjonalnie zamontowane, szczelne i ładna okleina winchester. Polecam.

Gość 20.01.2022 0 0 0 0

Okna oknoplast jeszcze jako tako ale drzwi balkonowe to katastrofa, zamontowane w 2011 do dziś problemy od samego początku, drzwi balkonowe bez poprzeczek, wszystko się wygina, mimo regulacji 2x w roku firankami rusza skrzydła powyginane. Na balkonie 2 skrzydłowym potrafiły się wygiąć w środku skrzydła prawie 1 cm. Montowała firma z Bochni katastrofa, przestrzegam nie kupujcie. Żałuję że sprawa nie skończyła się w sądzie

Gość 30.12.2021 5 0 5 0

POLECAM! Okna Prismatic super jakość, a obsługiwał nas salon partnera - Kubus Katowice.

Gość 28.12.2021 2 0 2 0

Promocja zimowa okazała się być dla mnie szczęśliwa :) Super rabat na całe zamówienie, jestem bardzo zadowolona i z niecierpliwością czekam na montaż.

Gość 27.12.2021 2 0 2 0

Zamówione okna Pixel oraz HST do domu jednorodzinnego. Wszystkie 3-szybowe, montaż na czas, ekipa sprawnie i w miłej atmosferze przystąpiła do pracy. Jestem zadowolona z montażu. Stan surowy zamknięty.

Gość 20.12.2021 1 0 1 0

Okna zamówiłem na początku grudnia w promocji zimowej. Udało mi się akurat trafić na fajny rabat, co przy zamówieniu również rolet zewnętrznych zrobiło sporą różnicę. Jestem bardzo zadowolony i czekam cierpliwie na montaż.

Gość 16.12.2021 0 0 0 0

Okna zamontowane na czas, wszystko elegancko. Profesjonalne podejście. Wybrałem model Prismatic w wersji 3 szybowej.

Dodaj swoją opinię

Chcesz dodać opinię o oknach i drzwiach balkonowych firmy Oknoplast lub opinię o firmie Oknoplast? Możesz to zrobić na dwa sposoby:

i dodaj dwoją opinię! Możesz również dodać swoją opinię bez logowania, wypełniając poniższy formularz: