Gdańska Fabryka Okien opinie i oceny

ocena gwiazdki 4.15 / 5.00
Oceń firmę Dodaj opinię

Zamierzasz kupić okna bazujące na profilach okiennych Gdańska Fabryka Okien? Sprawdź opinie o firmie i jej produktach - systemach profili okiennych. Użytkujesz produkty wykonane z profili Gdańska Fabryka Okien? Podziel się opinią na ich temat! Oceń firmę i jej produkty. Twoja opinia i ocena może być pomocna dla inwestorów, którzy rozważają wybór okien i drzwi balkonowych wykonanych z profili okiennych Gdańska Fabryka Okien.

Gdańska Fabryka Okien logo

ul. Słupska 54, 80-392 Gdańsk
Polska pomorskie

Oceń firmę

Twoja ocena jest w pełni anonimowa. Twoje dane osobowe są wymagane jedynie w celu uwiarygodnienia oceny.
Gość 13.11.2022 0 0 0 0

GFO, w naszym przypadku, jako jedyna firma, pozytywnie odpowiedziała na prośbę wykonania okien o nietypowym kształcie i dlatego skorzystaliśmy z ich oferty. Spodobał nam się również szeroki wzornik kolorystyki i detale wykończeniowe, jak np. klamki, parapety zewnętrzne i wewnętrzne. Mimo iż handlowiec, który opiekował się zleceniem, kilkakrotnie odwiedzał nas i doprecyzowywał wymiary na swoim projekcie, to gotowe elementy dalece odbiegały od rzeczywistego kształtu otworu, po demontażu pierwotnych okien. Mieliśmy dylemat, czy mamy czekać z naturalnym nawiewnikiem kilka tygodni na nowe, trójkątne okna, stanowiące 2/6 całej panoramy i nowy parapet, bo otrzymany był za długi, czy decydować się na modelowanie tego co jest, przez obecną ekipę montażową. Przewodził jej Pan Damian, który przekonał nas do natychmiastowego działania i właśnie jemu zawdzięczamy REWELACYJNY efekt końcowy. Wspaniale dopasowywał niezbędne „wypełniacze”, które ekipa miała w zestawie, dociął co trzeba i całość prezentuje się teraz wspaniale. Taki pracownik, to skarb, który mam nadzieję samo GFO również doceni, bo gdyby nie on i jego zespół, całość mogłaby okazać się klapą. Jesteśmy zachwyceni pozytywnym nastawieniem Pana Damiana do rozwiązania problemu, jego kreatywnością i zdolnościami organizacyjnymi. Jeżeli GFO opiera się na takich osobach, to dobrze wróżę tej firmie na przyszłość. Napisać jeszcze muszę, że późniejszy serwis z GFO i dopieszczanie nas telefonicznie przez panie z działu serwisu oraz samych serwisantów którzy, sprawnie, czysto i szybko dokonali niezbędnych poprawek, sprawił, że kolejne okna, w pierwszej kolejności przetestujemy właśnie tu. Ps. Wiemy, że nasz handlowiec, już tam nie pracuje.

Gość 21.09.2022 1 0 1 0

odradzam, osobiscie jesteśmy załamani montażem, jakościa usługi jak i reakcja serwisu na wymiane szyby. Mieliśmy wymieniane wszytskie okna w mieszkaniu. Na dzień montażu zabezpieczylismy wszytsko folia, dosłownie stworzylismy góre mebli w jednym miejscu zawinieta w folie tak by nic się nie ubrudziło, szafy, które sa zabudowane równnież były oklejone folia, firma oczekuje zabezpieczonych chyba jeszcze ścian i sufitu. Przyjechalo do nas trzech panów, z czego jeden musiał jechać na inne zlecenie, po przybyciu sam użył słów do kolegów: o ja pier... co wyscie tu zrobili?!. Sprzatanie trwało nastepne trzy dni, panowie uszkodzili mi wycyklinowany parkiet rok wczesniej ościeżnica okienna, na ścianach były jakże piękne brudne odbicia dłoni, drzwi do pokojów stwierdzili, że będa otwierać butami kopiac je - klamka jest zbyt przereklamowana ( drzwi mam koloru białego ), na jednych z nim znalazlam beton, beton znajdował sie równiez na sciance okafelkowanej nad wanna w lazience - nie, nie posiadamy w łazience okna, z 5 okien i 1 drzwi balkonowych tylko 2 okna otwierały sie i zostawaly w pozycji otwartej, pozostała czesc sie sama zamykala, plus zostala zamontowana jedna peknieta szyba, po jednym serwisie i po drugim serwisie okna zostaly w koncu wyregulowane :) na pierwszym serwisie pojawil sie szef ekipy, któremu było widać, że zależy no wiec nie powiedziałm ani jednego złego słowa na montaż, dziś tego żałuje, aaaa i na szybe czekam zamiast 4 tygodni juz 10 :) kasa wzieta to czym sie przejmowac prawda ?

Gość 21.08.2022 1 1 1 1

Zamówiłem okna w Gdańskiej Fabryce Okien.Od samego początku realizacji zamówienia ,opiekun handlowy Maciej K… dokonał profesjonalnego pomiaru okien,termin wykonania określił rzetelnie,który został dotrzymany.W konkretnym dniu montażowym przyjechała ekipa montażowa P.Z…,która wykonała montaż czysto,profesjonalnie bez żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolony z sposobu montażu i wykończenia,polecam.

Gość 08.08.2022 0 1 0 1

Nie polecam i odradzam!!! Montaż początek ostatniego kwartału 2021, -później przepychanki co do serwisu- ostatecznie okna wymontowane i wstawione poprawnie w pierwszym kwartale 2022. Zbieranie wymiarów a później montaż to tragedia bo okazało się że okna są za duże stąd demontaż. Od początku brak wielu elementów takich jak ślizgi, zaślepki itd. Na tym etapie nie odbieranie telefonów ode mnie . Ciągle brak tych elementów i regulacji- okna stoją i nie można otworzyć. Jestem na skraju wytrzymałości i walki z tą firma. Myślę wybrać się do UOKIK i zgłosić tam ten problem. Cała inwestycja przesunięta o ten czas co spowodowało wzrost kosztów oracz przesuniecie wykonawców od tynków ,posadzek i i całej reszty. Co do pieniędzy nie są tani, wiec szukajcie ludzie gdzie indziej!! - będzie mniej problemów zapewne!! Mam nadzieję ,że w tej firmie jest jakiś dyrektor albo właściciel co czyta te komentarze-- człowieku idzie recesja i dobre imię przede wszystkim!- może czas kogoś zwolnić i doprowadzić do tego żeby ludzie byli zadowoleni!

Użytkownik 22.03.2022 0 3 0 3

Niestety nie moge polecic tej firmy, w trakcie transportu i montażu okna zostaly zmasakrowane, zdarta okleina rysy, czekam juz 3 tygodnie na informacje kiedy i jak zamierzają usunac usterki, nie moge rozpoczac tynkowania bo oscierznice nadaja sie do wymiany. Popełniłem błąd płacąc 100% przed montażem, teraz nie mam zadnych argumentow, nie popelnijcie nigdy tego błędu.

Gość 01.03.2022 3 1 3 1

Polecam z całego serca! Dokonaliśmy zakupu okien .Realizacja przebiegła tak jak tego oczekiwaliśmy. Począwszy od stałego kontaktu kończąc na profesjonalnym montażu. Efekt finalny- super! Jesteś bardzo zadowoleni, kolejne elementy wykończenia domu również będziemy realizować w Gdańskiej Fabryce okien.

Gość 01.03.2022 3 1 3 1

Realizację mojego nowobudowanego domu oddałam w ręce Gdańskiej Fabryki Okien i był to doskonały wybór! Zdecydowaliśmy się za zakup okien, drzwi wejściowych oraz bramy garażowej. Rewelacyjna obsługa, świetny stały kontakt, w pełni profesjonalny montaż. Jest bardzo zadowolona z całości realizacji. Wszystko wykonane w kolorze złotego dębu wygląda przepięknie. Wszystkim serdecznie polecam!

Gość 15.02.2022 2 2 2 2

Polecam GFO, w szczególności kontakt poprzez p.Tadeusza N. Bardzo profesjonalne podejście, cierpliwość, chęć pomocy i wytłumaczenia wszystkich technicznych aspektów. Człowiek który rozumie, że nie kupujemy okien na rok, dlatego decyzji nie podejmę w 5 minut. W obecnej sytuacji rynkowej, gdzie firmy w większości robią co chcą, w końcu trafiłam na profesjonalistę. Warto było poczekac i poszukać. Zamówiłam okna ze szprosami, co dodatkowo wymagało dokładnych obliczeń, aby wszystkie okna i szprosy były w jednych liniach. Udało się znakomicie! Chciałam również podziękować ekipie która była na montażu - punktualni, kulturalni, wszystko co do milimetra sprawdzane, bardzo czysty i szybki montaż, zero problemów. Jesteśmy bardzo zadowoleni, dziękujemy!

Gość 24.01.2022 2 1 2 1

Polecam usługi GFO, a w szczególności profesjonalne podejście Przedstawiciela Pana Michała Z. Każdy pojawiony problem można było rozwiązać, świetna komunikacja, profesjonalne doradztwo,miła obsługa. Czas realizacji trochę się przeciągnął ,ale zostaliśmy o tym przy podpisywaniu umowy poinformowani,że może się pojawić taka sytuacja. Wybraliśmy okna na profilach salamander koło woodeck oak, są przepiękne.

Gość 21.09.2021 3 4 3 4

W dniu 26.04.2021 złożyłam zamówienie nr 31130 na wyminę stolarki okiennej (oknoi drzwi balkonowe) oraz dwa parapety. Jeden parapet przy wymienianym oknie, drugi w innym pokoju. Przed podpisaniem zamówienia pracownik Gdańskiej Fabryki Okien wykonał na miejscu pomiary i na tej podstawie wycenił usługę.Planowany termin wykonania robót określono na ok. 7 tygodni (zgodnie z tym zapisem prace powinny zostać zakończone ok. 20.06.2021).Usługę wykonanow dniu 14.07.2021 (po upływie 12 tygodni). Biorąc pod uwagę sezon urlopowy oraz czas oczekiwania na okna,nie stanowiło to dla mnie problemu. W trakcie montażu okazało się, że jeden z zamówionych parapetów jest za długi (zamiast umownych 152 cm dostarczonyparapet miał ponad 200 cm). Uzgodniono z monterami, że zgłoszą pomyłkę i niezwłocznie po otrzymaniu parapetu zgodnego z zamówieniem zostanie on przez nich zamontowany, a o terminie zostanę poinformowana telefonicznie.Po upływie tygodnia i braku jakiejkolwiekinformacji ze strony pracowników Gdańskiej Fabryki Okien, zadzwoniłam do biura, gdzieotrzymałam informację, że parapet jeszcze nie dotarł z magazynu i że jak przyjdzie zostanę poinformowana, w celu uzgodnienia terminu montażu. Minął kolejnytydzień i następny, a wiadomości ani z biura, ani od monterów nie było. W końcu po kilku telefonach z mojej strony, pod koniec sierpnia przyjechali monterzy. Niestety parapet, który przywieźli okazał się znowu za długi. Uzgodniono kolejny termin montażu parapetu -02.09.2021 ok. godz. 15. Jednak z powodu przedłużających się prac w innej lokalizacji i z powodu korków, pracownik zadzwonił i przesunął montaż na godz. 17-18, następnie po raz kolejny zadzwonił i przesunął termin nadzień następny -03.09.2021 również na godziny popołudniowe.W dniu 03.09.2021jednak nikt nie przyjechał, ani w żaden sposób nie poinformowało odwołaniu montażu.Zdenerwowana sytuacją i podejściem firmy do klienta, ponownie zadzwoniłam do biura Gdańskiej Fabryki Okien. Pracownica z którąrozmawiałam była bardzo zaskoczona moimi uwagami, stwierdziłateż, że od lipca nie było wzmianki o nieprawidłowościach w realizacji zlecenia nr 31130. Przyjęła zgłoszenie i umówiła termin montażu na dzień 09.09.2021 w godz. 15-16. Niestety tym razem również nikt się nie pojawił, nie zadzwonił, ani w żaden inny sposób skontaktował się ze mną.Nadmieniam, że w każdy dzień wskazany przez pracowników Gdańskiej Fabryki Okien, mąż czekał na monterów w domu, co wiązało się z koniecznością zmiany godzin jego pracy.Nie wiem co jest powodem takiego braku profesjonalizmu i szacunku do drugiego człowieka. Wydawało mi się, że podpisuję umowę z renomowaną firmą, która profesjonalnie podchodzi do swoich zobowiązań i poważnie traktuje klientów. W rzeczywistości okazało się, że mam do czynienia z firmą, w której panuje chaos, kompletny brak przepływu informacji, która lekceważy i ignoruje swoich klientów, a dodatkowo pobiera pieniądze za usługi, których nie wykonuje. Z uwagi na brak możliwości skontaktowania się bezpośrednio z osobą odpowiedzialną za realizację mojego zamówienia wysłałam tą wiadomość na wszystkie adresy email podane na stronie internetowej Okna Gdańsk CDN

Gość 17.09.2021 1 5 1 5

ODRADZAM!!! Porażka totalna,jeżeli zależy Wam na słownej i konkretnej treści do klienta to tutaj jej nie otrzymacie,tak jak piszą poprzednicy wziąć zaliczkę i termin wydluża sie o 100 procent,nawet w dniu montażu 3-godzinne spóźnienie. Będę odradzał na każdym możliwym kroku,bo nie lubie jak ktoś robi ze mnie idiotę.Pani przy telefonie też nie do końca ogarnia temat...totalna porażka

Gość 08.09.2021 2 5 2 5

Jeżeli ktoś chce zamówić okna w GFO to odradzam. Czeka się w nieskończoność . Pani Aleksandra B. z działu sprzedaży jest bardzo niekompetentną osobą. Cały czas zwodzi że już okna będą a potem okazuje się że niestety jednak termin jest przełożony po raz kolejny. Nie odbiera telefonów na e-maile również odpowiada od niechcenia. Inwestycja zawieszona w próżni z powodu braku okien i braku terminu na kiedy będą.

Gość 31.08.2021 1 6 1 6

My również mamy problem z tą firmą. Okna zamówione w czerwcu, dawno po terminie realizacji a okien brak i nie wiadomo kiedy będą. Zamówione w kolorze złoty dąb, tłumaczenie, że nie ma komponentów do produkcji. Tylko szkoda, że zamówienie przyjete, zaliczka wpłacona i nikt nam nie wspomniał o czekających problemach. Efekt jest taki, że prace remontowe wstrzymane - wszelkie bo okien brak. Arogancja i robienie z ludzi idiotów. Granie na czas, obiecywanie a człowiek płaci postojowe innym wykonawcom.

Gość 17.08.2021 1 8 1 8

Nie polecam . Ta firma to jakaś porażka . Do momentu złożenia zamówienia na nowo budowany dom wszystko przebiegało super . Niestety dobry był tylko początek . Zamówienie zostało przyjęte na okna w kolorze Złoty Dąb i nie możemy doprosić się realizacji . Firma twierdzi że jest problem z profilami pod ten kolor . Pytanie nasuwa się samo . Po co przyjmować zamówienie którego nie można zrealizować ? Ponad dwa miesiące czekania a odpowiedź firmy jest taka że kiedyś okna dostaniemy . Szkoda że nie biorą pod uwagę tego że taka budowa to mechanizm połączony . Od montażu okien zależą dalsze prace przy wykończeniu domu i ekipa musi czekać do niewiadomo kiedy . Jeżeli komuś zależy na terminowym montażu niech najpierw poczyta komentarze a potem wyciągnie wnioski . Niestety my tego nie zrobiliśmy .

Gość 08.07.2021 1 9 1 9

Zamowilam okna juz jest po terminie dzwonie a Pani nie wie kiedy będą wzięli zaliczkę i każe mi wpłacić wszystkie pieniądze jak można za os płacić czego niema a kiedy będą nie wiadomo bo mają kłopot z szybami i kowidem się zasłania nie polecam

Dodaj swoją opinię

Chcesz dodać opinię o systemach profili okiennych Gdańska Fabryka Okien lub opinię o firmie Gdańska Fabryka Okien? Możesz to zrobić na dwa sposoby:

i dodaj swoją opinię! Możesz również dodać swoją opinię bez logowania, wypełniając poniższy formularz: